Belföld

Jobbos professzorok magyarázzák Jeszenszkyt

esküvői-csokor (esküvői csokor)
esküvői-csokor (esküvői csokor)

A Professzorok Batthyány Köre tiltakozik a Jeszenszky Gézát ért támadások ellen, és a beltenyészetről értekeznek.

Közleményben fejezik ki megdöbbenésüket a Professzorok Batthyány Körének tagjai, hogy milyen „külföldi és hazai hajtóvadászat” folyik Jeszenszky Géza oslói nagykövet ellen.

A jobboldali kötődésű professzorok szerint Jeszenszky mindössze annyit tett, hogy felhívta a figyelmet a cigányság körében az átlagosnál gyakoribb rokonházasságok káros következményeinek egyikére: a szellemi fejlődés sérülésére. Emlékeztetőül: oslói követünk azt írta egy, az Átlátszó.hu által ismertetett szövegben, hogy “A romák közti magas mentális betegségek oka, hogy a roma kultúrában megengedett a testvérek, unokatestvérek közti házasság, vagy a szimpla szexuális kapcsolat”.

A professzorok leszögezik, hogy „a beltenyésztéses leromlás a genetika, a populációgenetika és az állat- és növénytenyésztés jól ismert, kitűnően dokumentált és értett jelensége, melynek lényege röviden az, hogy bizonyos káros génformák csak akkor fejeződnek ki, ha az apától és az anyától is a káros formát örökli az egyed”. 

Hozzáteszik, hogy a beltenyésztésben élő populációk elsöprő többsége nem “előre megfontolt erkölcstelenségből”, hanem a vállalt vagy elszenvedett elszigetelődés következtében él úgy, ahogy. Az ebből eredő bajok viszont valósak, és elkendőzésük nem csökkenti, hanem tetézi a bajt. A magyarországi cigányság körében is dokumentált mind a rokonházasságok nagyobb aránya, mind pedig az, hogy ennek egészségügyi kockázatai vannak. Ennek árát mindenki fizeti a társadalombiztosításon keresztül.   

A lassanként félárbocra eresztett politikai korrektség nem a bajra, hanem annak kimondójára haragszik. Rosszul teszi. Nem hisszük, hogy bármilyen baj orvoslására annak tagadása a legjobb módszer. Azt is mondjuk ugyanakkor, hogy a magyar cigányság valóban halmozottan hátrányos helyzetű, és a tárgyalt genetikai körülmény ennek csak egy szegmentuma. Minden téren segítenünk és cselekednünk kell. A Professzorok Batthyány Köre ezért külön örül a magyar EU-elnökség alatt elfogadott romastratégiának. Honfitársainkról van szó, nem babra megy a játék. A Jeszenszky Géza honfitársunkat érő támadások (melyek a félreértés, az ideológiai vakság, a tájékozatlanság és a szimpla rosszindulat változó arányú keverékéből vannak összegyúrva) ellen pedig tiltakozunk – áll a közleményben.

Arra a Professzorok Batthyány Körének írása nem terjedt ki, hogy a szavaiért már bocsánatot kérő Jeszenszky Géza családjára is jellemző volt, hogy egymás között házasodjanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik