Belföld

Mobilfizetési boom a közműcégeknél?

A szegedi vízdíjat már lehet mobilon fizetni, és végéig ég jóváírást is kaphatunk ezért.

A vidéki szolgáltatók közt úttörő a Szegedi Vízmű, amely a város 80 ezer háztartásában tette lehetővé a mobilos számlafizetést, miután csatlakozott a MasterCard Mobile elfogadók táborához.

Az okostelefonnal rendelkező fogyasztónak így már nem kell sorba állni a csekkel, hanem csak le kell töltenie telefonjárá a MasterCard Mobile alkalmazást, aktiválni bankkártyáját, majd a számlákra nyomtatott QR-kódot lefényképezve néhány kattintással befizetni a sárga csekket.

A szolgáltatónál hangsúlyozták: az ilyen fizetés nem minősül készpénzfelvételnek, így díjmentes. Hevesi Sándor, a Szegedi Vízmű Zrt. gazdasági igazgatója azt is bejelentette: év végéig az első 100 mobiltelefon segítségével fizető fogyasztó számlájából 500 forintot jóváírnak, hogy ezzel is népszerűsítsük az új fizetési lehetőséget.

Az alkalmazást kifejlesztő Cellum Sales House cégnél pedig azt közölték: jelenleg 40 különböző közművállalattal tárgyalnak a mobilfizetés bevezetésének lehetőségeiről. A fejlesztő cég szerint a  jövő évben a közművek lehetnek a mobilfizetési kultúra hazai motorja, és igazi „mobilfizetési boom” lesz náluk.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik