Belföld

Megmentették Kovács Istvánt – videó

Thürmer Gyula és Kovács István (Thürmer Gyula, kilakoltatás)
Thürmer Gyula és Kovács István (Thürmer Gyula, kilakoltatás)

Van olyan, amikor a szélsőbal és a szélsőjobb összefog. Történet egy kisemberről, banki hitelről, Morzsi kutyáról és egyre több Kovács Istvánról.

Kommunista punkkal tört népnemzeti rock szól az Ágota Technic típusú hangfalból. Érden vagyunk, a Bagoly utcában. Az itt-ott kopott hangszekrényt – a félreértések elkerülése végett – nem a hetvenes években készítették, hogy azon bömböljön a Kéglidal. Ágota egy valódi, létező márka. A céget egy Ágota János nevű ember alapította 1984-ben. A vállalat magyar munkaerővel gyárt magyar audioeszközöket nemcsak Magyarországra. Igazi magyar sikersztori.

Nem úgy Kovács Istváné.

Az érdi autószerelő munkahelyét ’89-ben felszámolták, mire pár év múlva saját bizniszbe fogott: 30 millió forint euróalapú banki kölcsönből műhelyt építettett, az üzlet pedig beindult. Kocsijavítás, műszakiztatás satöbbi. Tizenöt alkalmazott dolgozott a keze alá.


Így találkoztak a kommunisták és a harcos hazafiak – kattintson a képre!
Fotó: Neményi Márton

Aztán jött az EU-csatlakozás és a multik. „Érden annyi autószerviz lett, hogy az egész országot el tudná látni” – panaszkodik. Kovács üzlete nem bírta a verseny, a nemzetközi cégek tempóját, és be kellett zárnia. Bár sokat törlesztett, a banki kölcsön nagy része megmaradt, összesen 62 milliót követelnek tőle vissza. Ezt viszont nem bírja kifizetni. Kovács összetört: felesége elhagyta, vitte a két gyereket. Maga maradt hát, lett egy barátnője, kismacskái meg a Morzsi, aki egy szökős kutya.

Aztán a bank elunta, és jött a levél: kilakoltatás. Kovács nem nyugodott, perelni akart, ügyvédhez fordult, és Munkáspárt-hívőként Thürmer Gyulához. Az új programjában a kalapácsos embert zászlajára tűző szélsőbalos párt Kovács-mentéséhez csatlakozott a kilakoltatások ellen küzdő Magyar Szociális Fórum, illetve több civil szervezet, például a szélsőjobbos-hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal is. Összefogásból lett a siker – papíron is megmenekült Kovács. A kilakoltatást egyelőre megúszta.

Az Ágota-hangfalból szóló zene pedig miatta és a többi kilakoltatásra váró miatt szólt. Videó:

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara kommunikációs tanácsadója szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy senkinek sem kellett „megmentenie” Kovács Istvánt, hiszen nem volt kilakoltatás. A bíróság már előző héten felfüggesztette a végrehajtást, amiről értesítette is az adóst, tehát az esemény egy „áltüntetés volt”. Tóth Nagy Péter állítja, az összefogásnak és tüntetésnek semmi köze nincs ahhoz, hogy a bíróság felfüggesztette a végrehajtást, hiszen a döntés egy héttel korábban megszületett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik