Belföld

Kilakoltatnák a halottat

Belehalt, hogy megtarthassa. Az özvegytől most elveszik.

Pécsi János pontosan egy hónap mongóliai munka után kapott infarktust. Özvegye azt meséli, hogy 2011. október huszonhetedikén utazott el Magyarországról. November huszonhetedikén este még beszéltek telefonon. Pontosan nyolc percet. Akkor a férfi arra panaszkodott, hogy rendkívül rosszak a munkakörülmények. Aztán még aznap éjszaka megállt a szíve.


Fotók: Neményi Márton

A Mongóliába szakadt magyarok sorsáról itt, itt és itt olvashat bővebben:

Egy halott kilakoltatása

János azért utazott Mongóliába, hogy legyen pénzük fizetni a lakásuk részleteit. Katalin egyedül azonban nem tudott fizetni. Felmondták a szerződését. Ma volt az első kísérlet a kilakoltatására. A szigetszentmiklósi lakásnál ma rendőrök jelentek meg. A határozat szerint azért, hogy Pécsi Jánost kilakoltassák. János azonban sajnos 8 hónapja elhunyt. Ez mentette meg most az özvegyét attól, hogy az utcára kerüljön. „Én bevittem nekik a halotti anyakönyvi kivonatot. Abban világosan benne volt, hogy a párom meghalt. Nem érdekelte őket.”

13 millióért 23-at

Az OTP Lakáslízing 23 millió forintot szeretne behajtani az özvegyen. A lakást 12 millió 750 ezer forintért vették. Ebből egymilliót azonnal kifizettek. „Eleinte 71 ezer forint volt a törlesztőrészlet. Aztán a válság miatt ez lassan 140 ezerre emelkedett. János pont ezért ment el olyan messzire dolgozni.”

Katalin párja egyéves szerződést kötött egy mongol céggel. Azt gondolták, hogy a havi ezerhatszáz dolláros nettó fizetés egyenesbe hozza őket. János villanyszerelő volt, korábban is dolgozott már külföldön. Mongóliába diszpécsernek szerződött, de ennek ellenére volt, hogy reggeltől estig vasércport lapátolt társaival. „Azt gondoltuk, hogy ez egyenesbe hoz minket. Úgy terveztük, hogy a törlesztő mellett havonta egy nagyobb összeget is befizetünk, hogy a felgyűlt adósságot eltüntessük. Nem sikerült.”

Kitartok bármeddig

Katalin egyelőre megmenekült. Most az eljárási hiba miatt, vagyis mert a halott párja nevére jött a végzés, nem vette el a bank a kis lakást. Az özvegy bízik benne, hogy nem kell kifizetnie a 13 milliós lakásért a 23 millió forintot. „Nem látom a végét a dolognak. Most egy kicsit megnyugodtam. Van ügyvédi segítségem, itt volt ma egy önkormányzati képviselő, és támogat egy európai parlamenti képviselő is. Ezért a lakásért halt meg János. Én kitartok bármeddig!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik