Belföld

Bekötőutat újítottak fel Kunszigetnél

Ünnepélyesen átadták a kunszigeti bekötőút 1,5 kilométeres felújított szakaszát. A Nyugat-Dunántúli régióban 7,16 milliárdból újítanak fel mellékutakat.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetői, Mázsi Attila vezérigazgató és Sümegi Péter megyei igazgató.

A felújított útszakasz, a 14101 jelű Kunsziget bekötőút, 1,5 kilométer hosszon vált európai színvonalúvá. Az út állapota erősen leromlott és kátyús volt, a burkolat széle megsüllyedt. A szakemberek megerősítették a burkolatot, elvégezték a padkafelújítást és átépítették a buszmegállóhelyeket, valamint korszerűsítették az útpálya víztelenítését és vízelvezetését is, ami nagymértékben megnövelheti a felújított út tartósságát.

A beruházás eredményeként mind az országos, mind a megyei átlagnál lényegesen jobb úthálózat szolgálja ki ezentúl Öttevény és Kunsziget, összesen mintegy 4 ezer fős lakosságát.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik