Belföld

Az akció fedőneve: látni és látszani!

autó-fényszóró (autó, )
autó-fényszóró (autó, )

Az országosan meghirdetett Látni és látszani elnevezésű akció elsődleges célja,hogy felhívja a figyelmet a megváltozott időjárási és közlekedési viszonyokra. Most ingyenes látás- és gépjárművizsgálat áll az autósok rendelkezésére, ha élnek vele.

A nyár végével az időjárás az őszi, majd a téli évszaknak megfelelően változik és ezzel együtt az út, és látási viszonyok is romlanak, melyek sajnálatos módon a közlekedésbiztonságra is kedvezőtlen hatást gyakorolnak. A balesetmegelőzés szakemberei arra a buzdítják a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójukat és ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen.

Az október 15-től november 15-ig tartó időszakban az ország különböző részein, így Fejér megyében is szakszervizek és optikusok bevonásával remélhetően minél több közlekedő él a lehetőséggel és vizsgáltatja meg autója világítóberendezéseit, illetve járműve világítási tulajdonságait. Az elvégzett vizsgálatról a szakszerviz egy tanúsítványt, illetve egy szélvédőre kiragasztható matricát ad át az autósnak, „igazolva” ezzel a hajlandóságot, hogy a gépjármű vezetője felkészült a megváltozott út, és látási viszonyok melletti közlekedésre.

A kedden megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendőrség novemberben és  decemberben a forgalomban résztvevő járműveket, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását kiemelten fogja ellenőrizni – tájékoztatta a Fehérvár24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik