Belföld

Vörösesbarna iszap a győri ívóvízben? A Pannon-Víz szerint átverés!

víz (víz)
víz (víz)

A Pannon-Víz szerint a csapvízzel minden rendben van Győrben, a víztisztító berendezéseket áruló ügynökök trükkje csak a vörösesbarna iszap.

 

A napokban több győri és Győr környékén élő Pannon-Víz fogyasztó jelezte a szolgáltatónak, hogy az ivóvíz minőségét megkérdőjelező telefonhívásot kapott – értesült a Győr24. Egy megnyerő modorú hölgy vízvizsgálattal egybekötött találkozót kér telefonon.

A szolgáltató szerint biztosra vehető, hogy egy utazó ügynök tevékenykedik  a környéken, aki víztisztító berendezéseket próbál eladni. “Az még nem lenne baj, ha egy kereskedő a saját portékáját dícséri, ha azonban egy másik termékéről valótlanságot állít, az hitelrontásnak minősül” – kommentálta az ügyet a Pannon-Víz .

A szolgáltatótól származó információ szerint a bemutatókon egy egyszerű készüléket helyeznek a csapvízbe, amiből “csodák csodájára” hihetetlen gyorsan kiválik a “rengeteg káros szennyező anyag” vörösesbarna iszap formájában. Ezután desztillált vízbe, vagy a víztiszító által “megtisztított” vízbe  helyezve a készüléket, szemmel láthatóan nem történik semmi. Ezzel a bemutatóval ösztönzik  vásárlásra a víztisztító berendezések forgalmazói a lakosságot.

Aki kiváncsi arra, hogy hogyan konkrétan hogyan működik ez a “trükk” ide kattintva ábrával illusztráltan is elolvashatja a lényegét.

A szolgáltató szavait használva a “szemérmetlen átverés” még hihetőbb, amikor a csapvíz megzavarosodása után bemutatják, hogy desztillált vízbe vagy a “csoda-tisztítóval” kezelt vízbe bemerítve az elektrolizáló készüléket, nincs zavarosodás, és a “szakember” részéről mindjárt jön is az indoklás: “mert ezek a vizek tiszták”!

A Pannon-Víz szerint az általa szolgáltatott csapvízzel semmi probléma nincs, “csodaszűrő” nélkül is bátran fogyaszthatja bárki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik