Belföld

Csatornatisztítóként trükköznek a szélhámosok Győrött

Újra Győrben ügyeskedik az a csatornák tisztítására szakosodott társaság, akik a szokásos ár nyolc-tízszeresét számlázzák a néhány perces munkáért – hívja fel a lakosság figyelmét a Pannon-Víz Zrt.

A csaló csatornatisztítók általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba. Gyakran azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó. Valami keveset dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik.

A szolgáltató azt írja, hogy a közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 80/204-086 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. Hibabejelentésnél az “igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján.

A szolgáltató kéri, hogy előzetes megrendelés vagy megállapodás hiányában ne fogadjanak el számlát és ne fizessenek a csatornatisztításra hivatkozó személyeknek. Ilyen esetekben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik