Belföld

200 millióért az IMF ellen

IMF-hirdetés (kormny, imf)
IMF-hirdetés (kormny, imf)

A kormány mintegy bruttó kétszázmillió forintot költ a médiakampányra.

A Bloomberg IMF-ellenes kampányként értékeli az Orbán-kormány hirdetéseit, amelyek a nagyobb napilapokban jelentek meg. A hírügynökség felidézi, hogy a magyar kormány 11 hónapja kért pénzügyi segítséget.

Időközben kiderült, hogy a Miniszterelnökség az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel szerződött arra, hogy bemutassa a társadalom széles körének az IMF-EU-megállapodás állását, a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit.

A kormány szerint a magyar lakosság „tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé” a szerződés, amely 35 napig hatályos.

A dokumentum egyebek között rögzíti, hogy a médiakampányban olyan kifejezésekre kell törekedni, amelyekkel az emberek könnyen tudnak azonosulni. A keddre meghirdetett jelszavak már meg is jelentek: “Nem engedünk az IMF-nek!”, “Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét”.

Időközben kiderült, hogy a kormányfő szerint Magyarország, ahogyan idén, jövőre is képes IMF-megállapodás nélkül működtetni a gazdaság finanszírozását. A megállapodással persze könnyebb – tette hozzá Orbán Viktor kedden a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XI. plenáris ülésén, Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik