Belföld

A Jobbik Biszku és a Mátsik házánál tüntet

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

A Parlamentben hirdette meg akcióját a radikális párt.

Novák Előd napirend előtt harangozta be, hogy pártja vonulásos tüntetést rendez Mátsik György – a Mansfeld Péterre is halálos ítéletet kérő – volt ügyész I. kerületi házától Biszku Béla háborús bűntettel vádolt volt belügyminiszter II. kerületi lakhelyéig, az elszámoltatásért és a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáért.

Az ellenzéki képviselő a kormányoldalt bírálta, amiért nem veszi napirendre a parlamentben a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáról szóló jobbikos törvényjavaslatot. Rétvári Bence államtitkár a kormány álláspontját úgy foglalta össze: “Se Csatáry, se Biszku”. Ez azt jelenti, hogy bárki is veszi el egy másik ember életét, az a kormánynak elfogadhatatlan – tette hozzá.

Hangsúlyozta, igyekeznek mindent megtenni, hogy ezek az emberek a helyükre, a vádlottak padjára kerüljenek. A kommunista vezetők nyugdíjával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy október 31-éig elkészül a nyugdíjpótlékok felülvizsgálata, és akit arra érdemtelennek találnak, attól január 1-jén megvonják a pótlékokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik