Belföld

Hazugsággal vádolja Nyakót Hódmezővásárhely

Kevesebb mint tíz önkormányzati álláshely szűnt meg az idén Hódmezővásárhelyen – közölte az önkormányzat sajtóreferense; Göbl Vilmos ezzel a Népszava azon állítást cáfolta, amely szerint közmunkásokra cserélik az alkalmazottakat az alföldi településen.

A Népszava cikke szerint a pénzszűkében lévő város több önkormányzati intézményénél elbocsátják az alkalmazottakat, feladataikat pedig közmunkásokkal végeztetik el.

Göbl Vilmos közleménye szerint “Nyakó Istvánnak és a Népszavának köszönhetően hazugságok lepték el a teljes magyar sajtót arról, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat közmunkásokra cseréli a közalkalmazottait”.

A sajtóreferens azt írta, hogy az önkormányzat az idén a csaknem 2300 önkormányzati alkalmazotti létszámából összesen 9,5 álláshely megszűntetéséről döntött, amit az adott oktatási intézmény kezdeményezett a gyermeklétszám csökkenése miatti kihasználatlanság okán. A város az év hátralévő részében további – főként jelentősebb – létszámcsökkentést nem tervez – tette hozzá.

Göbl Vilmos szerint a szocialista “Nyakó István és a Népszava hazugsága” azért is megdöbbentő, mert a közfoglalkoztatottak alkalmazása után járó állami támogatás feltétele, hogy a közfoglalkoztató az adott munkakörben a megelőző három hónapban ne mondjon fel dolgozónak. A sajtóreferens közlése szerint a valótlan tények állítása és azok híresztelése miatt az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik