Belföld

MSZP: Orbán legyen offline!

torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt)
torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt)

Orbán Viktornak ki kell jelentkeznie a miniszterelnöki székből! - tudatta az MSZP szóvivője. Párttársai hazugsággal vádolták a kormányfőt.

2,2 milliót fizet Orbán saját Facebook-profiljának kezelésére, honlapjáért pedig 3,7 milliót penget. Tanácsadói évente 7-12 milliót tehetnek zsebre. A luxuskormányzás újabb példája egy elszegényített országban. Orbánnak ki kell jelentkeznie a miniszterelnöki székből! – olvasható Török Zsolt közleményében.

Az MSZP szóvivője szerint a kormány kilátástalan helyzetet teremt a fiataloknak, a leendő értelmiség menekül: diplomával a zsebükben külföldön vállalnak mosogatást, takarítást, betanított munkát. A koldusbot helyett a vándorbotot választják, noha sokan vállalnák a miniszterelnök webes felületeinek kezelését – akár iskola mellett is.

Török Zsolt szerint a miniszterelnöki hazugságok feltöltéséhez, a kellemetlen igazságok kitörléséhez csak sok pénz kell és erős gyomor. A miniszterelnöki tanácsadók évi több tízmilliója szintén csak Orbán baráti körének kitöméséről szól, hiszen szakmai tanácsaik nyomán az ország recesszióban van, a szociális háló szakadozik, a kultúra belterjessé vált.

A szocialisták ingyen adnak Orbán számára egy jó tanácsot: jelentkezzen ki az ország vezetéséből! Go offline!

Korózs: özvegyinyugdíj-ügyben is hazudott a kormány

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerint több tízezren kaptak határozatot arról, hogy szeptembertől felére csökken az özvegyi nyugdíjuk. A kormány először azt mondta, technikai hiba történt, majd azt: rendszerhiba van. A harmadik válasz az volt, hogy módosítják a törvényt még hatálybalépése, szeptember elseje előtt.

Ehhez képest be sem nyújtották a törvényt az Országgyűlésnek, vagyis világossá vált, hogy a kormánynak esze ágában sincs az özvegyi nyugdíjak csökkentéséről szóló törvényt visszavonni. Az ellenzéki politikus közölte: a kormányzati szándéknak megfelelően szeptembertől felére csökken az özvegyi nyugdíja azoknak az özvegyeknek, akik szociális járadékot kaptak múlt év december 31-ig.

“Miközben a kormány azt hirdeti, hogy megvédi a nyugdíjasokat és a nyugdíjakat, tízezrével veszi el vagy csökkenti az özvegyek, a rokkantak, a korhatár alatti nyugdíjasok nyugdíját, özvegyi nyugdíját, vagy járandóságát” – fogalmazott Korózs Lajos .

A nyugdíjemelés is csak ígéret

Varga László, MSZP-s képviselő szintén egy elmaradt ígéretet kért számon. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor a nyáron még azt mondta, ”átgondolásra és megfontolásra érdemesnek tartja” a nyugdíjas szervezetek azon javaslatát, hogy a nyugdíjasok által leginkább fogyasztott alapvető élelmiszerek, háztartási termékek, gyógyszerek és rezsiszolgáltatások árváltozásait nagyobb arányban vegyék figyelembe. Tegnap kiderült, a kormány tárgyalni sem hajlandó a civilszervezet javaslata alapján készített indítványukról, de a szociális bizottság Fidesz-KDNP-s többsége sem támogatta a szocialisták előterjesztését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik