Belföld
kátyú (kátyú)

Völner: 1200 kilométernyi mellékút újul meg

24.hu
24.hu

2012. 08. 16. 09:36

A kormány 25 milliárd forintot átcsoportosított erre a célra az Új Széchenyi Terven belül, így 104 milliárd forint áll rendelkezésre a program végrehajtásához.

A kormányzatnak az az elsődleges célja, hogy javítsa a vidéki emberek számára a járásközpontok megközelíthetőségét – tette hozzá. Elmondta: az országos fejlesztés keretében az útburkolatok rekonstrukciója mellett rendbe teszik az útpadkát, az árkokat, átereszeket, a hidakat és a buszmegállókat is.

A munkálatok gyorsan és költséghatékonyan történnek, amit az is bizonyít, hogy a most átadott, 11 kilométer hosszú Hatvan-Verseg útszakasz felújítása mindössze 800 millió forintba került. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 31 ezer kilométernyi úthálózatot kezel. Ezenkívül az önkormányzatok területén, mintegy 130 ezer kilométernyi út található, plusz az autópálya-hálózat.

A jelenlegi finanszírozási formában évente 600 kilométernyi mellékút felújítása valósítható meg, ezért szükséges egyéb hazai források bevonása is – mondta Völner Pál.

A Rábaközben, illetbe Győr környékén is kaotikus állapotok uralkodnak a településeket és a főútvonalakat összekötő utakon – tudta meg a Győr24 a környező önkormányzatok közleményéből. Meglátásuk szerint a minisztériumnak legalább akkora figyelmet kéne fordítani az öt számjegyű mellékutak felújítására, mint a gyorsforgalmi úthálózat kiépítésére.

Megyénkben a közúthálózat több mint 60 százaléka 30 éve megépített alapon fekszik, s komolyabb felújítás több mint 20 éve nem végeztek az utak zömén – tudtuk meg a közútkezelőtől.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.