Belföld
kátyú (kátyú)

Völner: 1200 kilométernyi mellékút újul meg

24.hu
24.hu

2012. 08. 16. 09:36

A kormány 25 milliárd forintot átcsoportosított erre a célra az Új Széchenyi Terven belül, így 104 milliárd forint áll rendelkezésre a program végrehajtásához.

A kormányzatnak az az elsődleges célja, hogy javítsa a vidéki emberek számára a járásközpontok megközelíthetőségét – tette hozzá. Elmondta: az országos fejlesztés keretében az útburkolatok rekonstrukciója mellett rendbe teszik az útpadkát, az árkokat, átereszeket, a hidakat és a buszmegállókat is.

A munkálatok gyorsan és költséghatékonyan történnek, amit az is bizonyít, hogy a most átadott, 11 kilométer hosszú Hatvan-Verseg útszakasz felújítása mindössze 800 millió forintba került. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy 31 ezer kilométernyi úthálózatot kezel. Ezenkívül az önkormányzatok területén, mintegy 130 ezer kilométernyi út található, plusz az autópálya-hálózat.

A jelenlegi finanszírozási formában évente 600 kilométernyi mellékút felújítása valósítható meg, ezért szükséges egyéb hazai források bevonása is – mondta Völner Pál.

A Rábaközben, illetbe Győr környékén is kaotikus állapotok uralkodnak a településeket és a főútvonalakat összekötő utakon – tudta meg a Győr24 a környező önkormányzatok közleményéből. Meglátásuk szerint a minisztériumnak legalább akkora figyelmet kéne fordítani az öt számjegyű mellékutak felújítására, mint a gyorsforgalmi úthálózat kiépítésére.

Megyénkben a közúthálózat több mint 60 százaléka 30 éve megépített alapon fekszik, s komolyabb felújítás több mint 20 éve nem végeztek az utak zömén – tudtuk meg a közútkezelőtől.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Győr, 2017. szeptember 8.
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Öngyilkos akciót hirdetett a Tesco?

Kommentek

NEW YORK, NY - NOVEMBER 07:  Aretha Franklin performs on stage at the Elton John AIDS Foundation Commemorates Its 25th Year And Honors Founder Sir Elton John During New York Fall Gala - Show at Cathedral of St. John the Divine on November 7, 2017 in New York City.  (Photo by Nicholas Hunt/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.