Belföld

Pengeváltás Orbán fizetése miatt

Orbán Viktor Tusványoson (ingyenes) (orbán viktor, )
Orbán Viktor Tusványoson (ingyenes) (orbán viktor, )

Az MSZP szerint Orbán Viktor a világ egyik legrosszabb és legdrágább kormányfője. Selmeczi Gabriella visszalőtt a szocialistáknak.

Bár Orbán Viktor a világ egyik legrosszabb miniszterelnöke, mégis az egyik “legdrágább”, legköltségesebb vezető politikusa, hiszen kormányfői fizetése és képviselői tiszteletdíja együttesen az átlagjövedelem nyolcszorosát teszi ki, és ennél arányaiban csak Barack Obama, az Egyesült Államok és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke kap többet hivataláért. Erről Török Zsolt, a szocialisták szóvivője beszélt sajtóértesülésekre hivatkozva csütörtökön, Budapesten.

Az ellenzéki politikus három, egyenként százmillió forintos állami kiadást emelt ki, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a “fideszeseknek a luxus, az embereknek pedig a megszorítás” jut. A szóvivő itt említette a kormányfő fizetését és képviselői tiszteletdíját, a közmédia arculatváltását, valamint a politikai tanácsadókra költött pénzt.

Török Zsolt a “rongyrázás” abbahagyására szólította a Fideszt, és arra kérte a kormánypártot, fejezze be “saját haverjai zsebének tömését”, és inkább az embereken segítsen.

A Fidesz szóvivője közleményben válaszolt Török Zsoltnak. Selmeczi Gabriella szerint az MSZP szóvivőjének „rövid az emlékezete.” Miközben a szocialista szóvivő az előző Országgyűlés tagjaként elfogadta azt a törvényt, amely szabályozza a mindenkori miniszterelnök jövedelmét, most kifogásolja, miért ennek alapján jár a fizetés Orbán Viktornak – írta Selmeczi.

“Akkor bezzeg nem hallottuk” (Török Zsoltot), amikor kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése nyolcszor annyi, mint az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed elnökének – zárta közleményét a Fidesz szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik