Belföld

Újabb emberének köszöni meg Orbán

gál andrás levente (gál andrás levente, )
gál andrás levente (gál andrás levente, )

A hivatalos ok: magától is fejlődik már a jó állam.

Szeptember 1-től  – saját kérésére – már nem kormánybiztos Gál András Levente. A Jó Állam Fejlesztési Koncepció Végrehajtásának Összehangolásáért Felelős Kormánybiztos hétfőn küldött levelet a felcsúti szabadságát töltő miniszterelnöknek, melyben kifejti, hogy „az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását, ezért ettől az időponttól kéri felmentését”.

A miniszterelnök sajtófőnöke által kiadott közlemény szerint Gál András Levente úgy látja, hogy a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary Program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére.

Indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget. Gál András Levente megköszönte Orbán Viktor bizalmát és azt, hogy „ilyen kritikus időkben és jelentős ügyekben szolgálhatta Magyarországot”.

Orbán a levél kézhezvétele után döntött és elfogadta a biztos lemondását és megköszönte az eddigieket. Hogy a lépés nem meglepő, azt alábbi cikkünk is bizonyítja, melyben arról írtunk, hogy a kormányfő sokallja a biztosai számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik