Belföld

Ki nevet a végén: harc az albérletekért!

Megindult a roham az albérletekért. Most, hogy már a felvételi ponthatárok is napvilágot láttak, még nagyobb lesz az érdeklődés a kiadó ingatlanok iránt a hallgatók részéről.

Az elmúlt évekhez hasonló tendencia mutatkozik az idei nyáron is az ingatlanpiacon. Győrben azonban most nehezebb dolguk van a fészek után kutakodóknak, az Audi beruházása miatt ugyanis a takaros lakások nagy része már elkelt. Azaz a viszonylag jó áron bérelhető, mégis igényes hajlékokba már beköltöztek az albérlők. Ha pedig akad egy megüresedő ingatlan azonnal lecsapnak rá az érdeklődők. „Hetek óta kutatjuk a számunkra megfelelő albérletet, de sajnos még nem találtuk meg” – mesélte portálunknak Kata, aki nemrégiben párjával költözött Győrbe, elsősorban az Audi miatt, hiszen itt találtak munkalehetőséget. „Napi szinten böngészem az online hirdetéseket, minden héten megveszem a nyomtatott reklámújságokat is, de eddig mindhiába, hiszen amint felhívom a hírdető számát, már az a válasz fogad: Kiadtuk! Volt arra is példa, hogy elmentünk megnézni a lakást, de már a kapucsengőnél ketten álltunk sorba. Ez persze elsősorban a győri viszonylatban olcsónak számító 40-50 ezer forint plusz rezsis lakásokra jellemző. A drágábbakat fel sem keressük” – hangsúlyozta Kata.

A kialakult helyzetet csak súlyosbítja, hogy kedden napvilágot láttak a felvételi ponthatárok, így aki már biztosan tudja, hogy Győrben folytatja tanulmányait, az is beáll az albérletkeresők népes táborába. Az ingatlanszakértők szerint egyre több Kelet-Magyarországról áttelepült család keres megfelelő lakást vagy házat a környéken, a belváros közelsége miatt pedig továbbra is Sziget és Révfalu számítanak frekventált helynek. Emellett fontos, hogy igényes legyen a lakás, és olcsó, a többség ugyanis 50-60 ezer forintnál nem szívesen költ többet lakbérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik