Belföld

Árpádsávos zászlókkal demonstráltak Pécsen

A gyászoló Bándy család kifejezett kérése ellenére a „cigánybűnözés ellen és a halálbüntetés visszaállításáért" demonstrációt tartottak a baranyai megyeszékhelyen. Videó.

Hétfő délután volt a meggyilkolt pécsi pszichológusnő, Bándy Kata temetése Szekszárdon. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársát több százan kísérték utolsó útjára az alsóvárosi temetőben. A gyászszertartáson a kormány nevében Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter búcsúztatta.

Pécsett hétfő este fáklyás felvonulást szerveztek Bándy Kata meggyilkolása miatt. A tüntetők azt az útvonalat követték, ahol a lány támadója elől menekült. A megmozdulás ellen civilek békés demonstrációt szerveztek „A cigányság nem bűnözés” címmel, mert azt szélsőségesnek és gyűlöletkeltőnek találták.

Bándy Edit, Kata édesanyja a Facebookon korábban azt üzente: „A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül.”

A pécsi pszichológusnő halála ügyében tegnap Orbán Viktor is megszólalt. A kormányfő együttérzését fejezte ki a szülőknek a tragédia miatt. Egész Magyarország a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata szüleinek oldalán áll – jelentette ki Orbán Viktor. Elmondta továbbá, hogy ez az eset is megerősítette a kormányt a büntető törvénykönyv szigorításában. Hangsúlyozta, szerinte a büntetések súlyának igenis van visszatartó ereje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik