Belföld

Ma temetik Bándy Katát

Bandy-Kata(960x640).jpg (bándy kata, )
Bandy-Kata(960x640).jpg (bándy kata, )

A meggyilkolt pécsi pszichológusnő édesanyja azt kéri, hogy lánya tragédiáját senki ne használja fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül.

Hétfőn helyezik végső nyugalomra Bándy Katát. A meggyilkolt pécsi pszichológusnő temetése Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz. Családja meghitten szeretne elbúcsúzni a 25 éves lánytól, arra kérik a média képviselőit, hogy mellőzzék részvételüket a szertartáson.


Budapesten is megemlékeztek a meggyilkolt pszichológusnőről.
A képre kattintva galéria nyílik!Fotó: Kummer János

Hétfőn több demonstráció is lesz Pécsett az ügy kapcsán. A gyászoló Bándy család kifejezett kérése ellenére a „cigánybűnözés ellen és a halálbüntetés visszaállításáért” tartanak majd egy „csendes fáklyás felvonulást”, jobbikos támogatással. Az egyesek szerint nyíltan rasszista megmozdulás miatt egy ellentüntetés is lesz, melyet a Facebookon szerveznek „A cigányság nem bűnözés” címmel.

Bándy Edit, Kata édesanyja a közösségi portálon korábban azt üzente: „A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül.”

Orbán Viktor egyébként hétfőn roma vezetőkkel találkozik. A megbeszélésen Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Varga József országgyűlési képviselő és az ORÖ vezető tisztségviselői vesznek részt.

A kormányfő ezidáig nem szólalt fel a Bándy-ügy kapcsán. Szóvivője szerint azért, mert most éppen nem ülésezik a parlament.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik