Belföld

Matolcsy bűnbakja Balognál

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára lett Bathó Ferenc.

A szakember az előző kormány idején a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős főosztályvezetője volt. Szaktudása miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára lett. Szakmai berkekben a költségvetés valódi urának tartották.

Évtizedek óta ezzel foglalkozott, ezért megtartotta az Orbán-kormány is, amíg a Matolcsy György által jegyzett zárszámadás meg nem dicsérte a Bajnai-kabinet válságkezelő tevékenységét. A minisztérium szerint ugyanis a Bajnai-kormány felügyelete alatt olyan 2010-es költségvetés készült a volt Pénzügyminisztériumban, amely nem a valós számokon alapul. A Nemzeti Együttműködés Kormánya azonban elkötelezett a 3,8 százalékos hiánycél tartása mellett. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyúttal levonja a személyi következményeket – állt az akkori közleményben.

A szakembert azonnal kényszerszabadságra küldték, de laphírek szerint kormányon belül is nagy harcok voltak Bathó ellen, mellett, amit Szijjártó Péter, a miniszterelnök akkori szóvivője tagadott. Orbán Viktor most a legfrissebb Magyar Közlönyben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere javaslatára Bathó Zoltánt helyettes államtitkárnak nevezte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik