Belföld

Kényszernyugdíj: nem ússzák meg a kórházigazgatók

Határozott szándéka a kormánynak, hogy nyugdíjba küldi a 62 évesnél idősebb kórházigazgatókat is, ami átírhatja a fekvőbeteg-ellátók vezetői posztjaira kiírt pályázatok elbírálását - írja a Magyar Nemzet.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter néhány hete jelentette be, hogy a 62 év feletti közalkalmazottaknak a kormány elrendeli a kötelező nyugdíjba vonulást. Szócska Miklós akkor jelezte, hogy felmentést kér az ágazatnak. Az egészségügyi államtitkár szerint ugyanis azonnal bedöntené az egészségügyet a 62 év felelttiek kötelező nyugdíjazása.

Ezt követően Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta, tárgyalásokon dől majd el, a közszféra mely szegmenseire milyen módon lesz érvényes a 62 év feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

A lap úgy tudja, a kormány tervei szerint az államosított megyei és fővárosi kórházak posztjaira kiírt pályázatokon nem nyerhetne olyan jelentkező, aki már betöltötte a 62. életévét, és a vezetők megbízatása automatikusan megszűnne, amikor elérik ezt a kort. A lap szerint sok ilyen jelölt van, még a biztosnak tartott befutók között is.

A nemzetgazdasági tárcánál nem cáfolták a Magyar Nemzet értesülését, csak annyit közöltek, hogy még egyeztetések folynak, s ebben a fázisban nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik