Belföld

Csontolvasztó meleg jön

hőség (hőség)
hőség (hőség)

Tartós hőhullám várható szombattól, akár 40 fokra is számíthatunk. Az országos tisztifőorvos III. fokú riasztást rendel el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tartós hőhullám várható a hétvégén hazánkban, ezért 2012. június 30. szombat 00.00 órától 2012. július 4. szerda 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást rendel el az országos tisztifőorvos az ország egész területére – áll az ÁNTSZ közleményében.

Jön a hőség

Az előrejelzés szerint péntektől határozottan erősödik a nappali felmelegedés, aznap még a hűvösebb reggelnek köszönhetően csak az ország egy részén (Dunántúl és az Alföld nyugati része) lehet 25 fok közelében vagy a fölött a napi középhőmérséklet. Ezt követően a hajnali minimum hőmérsékleti érték is emelkedik, napközben a maximum hőmérséklet akár a 39 fokot is elérheti.

A jövő hét közepéig száraz, napos idő várható, az ország nagy részén 27-30 fokos napi középhőmérséklettel. Néhol nem kizárt, hogy a 40 fokot is eléri a hőmérő higanyszála.

Előreláthatólag szerdán, de inkább csütörtökön mérséklődhet a meleg.

Veszélyes bányatavak

Továbbra is tilos fürödni, vízibiciklizni és jet-skit használni a Lupa-tavakon és az Omszki-tóban – figyelmeztetett a Szentendrei Rendőrkapitányság. A Lupa-tavak teljes területe üzemi terület, ezért már a megközelítése is tilos, így nem engedélyezett a fürdés, a vízibiciklizés és a jet-ski használata sem. Az Omszki-tó területén pedig csak a legálisan kiépített vízisípályát lehet használni.

Tavaly nyáron négyen fulladtak vízbe a kapitányság körzetében, ennek oka jellemzően az volt, hogy az áldozatok nem tudtak jól úszni, illetve ittasan mentek a vízbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik