Belföld

Riasztás dömping a mentősöknél

mentő (mentő, )
mentő (mentő, )

Egymást érik a riasztások a mentőszolgálat győri központjában. A kánikula beköszöntével jócskán megnőtt a munkájuk az életmentőknek.

A nyári hónapokban szervezetünk is fokozott gondoskodást igényel. Vannak azonban, akik az óvintézkedések ellenére sem tudják elviselni a tikkasztó hőséget, és nemegyszer a szakember gyors segítségére szorulnak, így tárcsázzák a 104-et. Ájulásos esetnél általában egy rokon, egy barát vagy egy ismerős értesíti az ügyeletet . Az Országos Mentőszolgálat győri egységénél is 20-30 százalékkal megnőtt az esetek száma, főként szív- és érrendszeri, vagy anyagcsere betegségben szenvedőkhöz, idősekhez vonulnak a mentősök.

A fokok emelkedésével, az esetek száma is növekszik” – mondta egy nyilatkozatában Germán István, az OMSZ győri mentésvezetője. A szakember hozzátette, hogy amikor tartóssá válik a kánikula, vele együttesen az emberi szervezet is fáradtabbá válik, így az elkövetkező napokban további bejelentésekre lehet számítani.

A szakemberek azt kérik az érintettektől, hogy ha nehezen viselik a hőséget, akkor a szervezet nagyobb igénybevételével járó feladataikat halasszák el, egészen addig, amíg kicsit csökken a hőmérséklet. Ha lehet hinni a meteorológiai előrejelzéseknek, akkor hétvégétől már néhány fokos lehűléssel, egy kellemes nyári meleg éri el térségünket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik