Belföld

Téma a kábítószer a fehérvári iskolákban

drog (drog, )
drog (drog, )

Operatív munkacsoport alakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon belül.

A nemrég új tagokkal bővült tanácsadó testület az iskoláktól visszaérkezett, drogstratégiával kapcsolatos kérdőíveket értékelte. Emellett döntöttek egy operatív munkacsoport létrehozásáról is.

39 helyi általános és középiskola kapta meg azt a drogstratégiával kapcsolatos kérdőívet, amelynek célja az információgyűjtés és a fehérvári helyzetfelmérés volt. 22 intézmény küldte vissza a kérdőívet, ezeknek a kiértékelését Östör Annamária, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alelnöke ismertette.

Az elemzésből kiderül, hogy minden iskolában foglalkoznak a témával, 13 intézményben pedig külön drogügyi koordinátor is segíti ezt a munkát. Több javaslat érkezett arra, hogyan lehetne továbbfejleszteni a drogprevenciós iskolai tevékenységeket. Az intézmények szükségesnek tartják egy egyértelmű, külső és a lépéseket pontosan meghatározó, a törvényi kereteket betartó, egységeseljárásrend kialakítását. Gyakorlati tanácsokat is várnának orvosi, jogi, bűnmegelőzési és minden szükséges kapcsolódó témában a tantestületek arról, hogy az esetleges gyanú felmerülésekor milyen lépéseket tehetnek.

Összegzésként elmondható, hogy az intézmények az önkormányzat által biztosított továbbképzésilehetőségeket kérnek, valamint pályázati, vagy önkormányzati források biztosítását és programok szervezését tartják elengedhetetlennek.

A KEF szerdai ülésén döntöttek egy Operatív munkacsoport létrehozásáról is.A nyolctagú testület elsődleges feladata, hogy a beérkezett kérdőívek elemzését követően egy egységes információs anyagot állítson össze. Ezt  már a következő tanévre szeretnék az iskolák rendelkezésére bocsátani, ennek érdekében még a nyári szünetben is rendszeresen ülésezik majd az Operatív munkacsoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik