Belföld

Egy időre vége lesz a kánikulának

felhők (felhők, )
felhők (felhők, )

Vasárnap még felhőtlen napsütésben lehet részünk, de hétfőn érkezik egy gyenge hidegfront.

Vasárnap késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami fokozatosan meg is vastagszik, az éjszaka második felében pedig északnyugaton elszórtan zápor, zivatar is kialakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, délen, délkeleten lehetnek hosszabb ideig tartó felszakadozások, de északnyugaton, északon sokáig borult maradhat az ég. Határozott felhőzetcsökkenés csak délutántól várható. Többfelé alakul ki eső, zápor, délen, délkeleten néhol zivatar is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 23, 28 fok között, északon, északnyugaton 20 fok közelében valószínű.

Keddre jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a délutáni órákban 20-25°C várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, a szél többfelé erős, helyenként viharos lesz.

Szerdán továbbra is élénk, időnként erős lesz a szél. A több órás napsütés mellett, néhol kialakulhat zápor, délután 21-26°C várható. A folytatásban jelentős melegedésre számíthatunk, eleinte néhol még előfordulhat zápor, majd csapadék nem várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik