Belföld

Forróság: csütörtökön 37 fok is lehet

Már harmadfokúra emelték és június 22-ig, pénteken éjfélig meghosszabbították a hőségriadót. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel mindenkitől.

A kánikula folytatódik, csütörtökön 37 Celsius-fok is lehet, ám a Dunántúlon már kevésbé lesz meleg, majd a hidegfront eljut az ország középső részébe. A hőmérséklet 7-8 Celsius-fokkal csökken majd.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy csütörtökön extrém mértékű, 8,4-es UV-B sugárzás várható. Az országos tiszti főorvos kedden harmadfokúra, hőségriadóra emelte és péntek éjfélig meghosszabbította a korábban kiadott riasztását. Szerda hajnalban több mint százéves országos napi minimumrekord dőlt meg: Szegeden 23,1 fokot mértek, június 20-án a legmagasabb hajnali érték addig 22,2 Celsius-fok volt, ezt 1908-ban Baján regisztrálták.

A fővárosban is új napi minimumrekord állt be: Budapesten ezen a napon korábban 2006-ban volt a legenyhébb a reggel, akkor 21,8 fok volt, szerdán viszont 22,9 fokot mértek a fővárosban.

A győri Helyi Védelmi Bizottság arra figyelmeztet mindekit, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen! Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!