Belföld

Hamarosan a gyerekek veszik birtokba Győrt

Három napig ingyenes játszótérré alakul Győr: az idei Győrkőcfesztiválon július 6-8. között a gyerekek veszik birtokba a belvárost.

A legkisebbeket Babakert, a nagyobbakat rejtelmes sziget és szivárványos mászófal, a kísérletező kedvűeket Tudorpark várja.
A szervezők egy magukról készült mosolygós fotót kérnek a gyerekektől, a fényképért cserében Győrkőc-karkötőt kapnak, amely ingyenes játéklehetőséget biztosít a fesztivál összes programján – mondta Kocsis Rozi, a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója. – Az idén legalább annyi lurkó érdeklődésére számítanak, mind tavaly, amikor 21 ezernél több karkötő talált gazdára.

A péntek esti Rába-parti fesztiválnyitón a gyerekek a hagyományoknak megfelelően átveszik a város kulcsát, lesz tűzijáték, Szalóki Ági, Vitai Ildikó és a Lippentő táncegyüttes pedig énekes- táncos műsorral örvendezteti meg őket.

Szombaton és vasárnap a játéké lesz a főszerep. A Jégvirág térre ellátogat a nyári Mikulás, tudományos kísérletekkel lepi meg a természeti jelenségek okait firtató ifjakat a Tudorpark. A Varázshíd reneszánsz játékokkal, a Meseváros mesehősökkel, Manófalva Manóolimpiával,a Tündérkert szárnyas tündérkedéssel, Győrkőcfalu népi mulatságokkal és táncházakkal csábítja az érdeklődőket, akik tíz helyszínen közel ezer program közül választhatnak.

A fesztivál idején a város egyes szállodáiban és éttermeiben térítésmentesen szállhatnak meg, illetve étkezhetnek a fesztiválra érkező gyerekek. Őket “mosolyutca” fogadja a belvárosban: a korábbi években kapott gyermekfotók óriás tablókon mosolyognak rájuk és valamennyi látogatóra a fesztivál idején.

A rendezvény népszerűsége évről évre növekszik, programjait az ország távolabbi településeiről is felkeresik a gyerekek szüleikkel együtt. A szállodások szerint turisztikai vonzerejét tekintve kiemelkedik a megyeszékhely többi programja közül. A fesztivál az idén megkapta a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Turisztikai Rendezvénye kitüntető címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik