Belföld

Lázár: Botka ne ugráljon Hódmezővásárhelyen!

A pártpolitika felülírta a két polgármester jó viszonyát.

“Botka Lászlónál a pártpolitikai szempontok és az MSZP kampányában betöltött szerepe felülírták a józan észt és a két város közötti korrekt kapcsolatot. Azt javaslom Botka Lászlónak, hogy ne Hódmezővásárhelyen ugrálva építse a politikai karrierjét, inkább dolgozzon tisztességesen.” – nyilatkozta a Szeged24-nek Lázár János, Hódmezővásárhely leköszönő polgármestere.

Ahogy arról a Szeged24 kedden beszámolt, Botka László, szegedi polgármester a Facebookon keményen bírálta Lázár Jánost. Az eset azért is különös, mert Lázár János és Botka László között korábban nem volt rossz viszony, hiszen számos közös pályázaton indult a két szomszéd város.

“A fidesz szerint én eladósítottam a várost, a négyszeres adósságterhet felhalmozó Lázár pedig egy kiváló polgármester volt!? Ugye ez csak Orbán és Matolcsy „tündérmeséje”, ami rémálommá vált, de lassan felébredünk…” – írja többek között Botka László Facebook bejegyzésében.

Szegeden ez azért is érzékeny téma, mert a helyi fideszesek folyamatosan támadják Botka Lászlót, mert szerintük magas a város adósság állománya. A legutóbbi ÁSZ vizsgálat azonban azt bizonyította, hogy a város nincs bajban, a gazdálkodása pedig rendben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik