Belföld

Botka nekiment Lázárnak

Botka László (botka lászló, mszp, )
Botka László (botka lászló, mszp, )

Saját Facebook oldalán "osztotta ki" Szeged polgármestere a posztjáról leköszönő hódmezővásárhelyi kollégáját.

Botka László bejegyzésében többek között a következőket írja: “No lám, Hódmezővásárhely negyedakkora város, mint Szeged, a költségvetése, saját bevétele is negyede. Csak az adóssága több, ráadásul svájci frankban. Szeged arányaiban negyedannyi forint hitelből biztosította az Európai Unió által támogato…tt építkezések körülbelül 20 %-os önrészét.

A szocialisták választmányának elnöke egy újságcikk linkjét is csatolta bejegyzéséhez, mely arról szól, hogy megújíthatja devizakötvényeit Hódmezővásárhely. A cikk idézi az Napi Gazdaság hírét, miszerint A kormány 79 millió euró (23,2 milliárd forint) összegű, 25 éves futamidejű kötvénykibocsátást engedélyezett Hódmezővásárhely önkormányzatának, amelynek eddigi vezetője Lázár János volt . Az új önkormányzati törvény szerint az önkormányzati hitelfelvételek kormányengedélyhez kötöttek – most első ízben határozott úgy a kabinet, hogy áldását adja néhány település kötvény- és hitelakciójához.

Az ügy némileg váratlan fordulat a két város és a két politikus viszonyában, hiszen a szocialisták és a Fidesz két meghatározó politikusa kifejezetten korrekt viszonyban állt eddig egymással. Jó példa erre a Szeged és Hódmezővásárhely között tervezett félig vasút, félig villamos, úgynevezett tramtrain építésének közös terve. Többször tárgyaltak egymással, és mindig korrekt módon nyilatkoztak egymásról.

Lázár János lemond polgármesterségről, mivel június 1-től a Miniszterelnökséget vezető államtitkári posztot tölti be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik