Belföld
botka-lászló (botka lászló, )

Botka nekiment Lázárnak

24.hu
24.hu

2012. 06. 12. 14:53

Saját Facebook oldalán "osztotta ki" Szeged polgármestere a posztjáról leköszönő hódmezővásárhelyi kollégáját.

Botka László bejegyzésében többek között a következőket írja: “No lám, Hódmezővásárhely negyedakkora város, mint Szeged, a költségvetése, saját bevétele is negyede. Csak az adóssága több, ráadásul svájci frankban. Szeged arányaiban negyedannyi forint hitelből biztosította az Európai Unió által támogato…tt építkezések körülbelül 20 %-os önrészét.

A szocialisták választmányának elnöke egy újságcikk linkjét is csatolta bejegyzéséhez, mely arról szól, hogy megújíthatja devizakötvényeit Hódmezővásárhely. A cikk idézi az Napi Gazdaság hírét, miszerint A kormány 79 millió euró (23,2 milliárd forint) összegű, 25 éves futamidejű kötvénykibocsátást engedélyezett Hódmezővásárhely önkormányzatának, amelynek eddigi vezetője Lázár János volt . Az új önkormányzati törvény szerint az önkormányzati hitelfelvételek kormányengedélyhez kötöttek – most első ízben határozott úgy a kabinet, hogy áldását adja néhány település kötvény- és hitelakciójához.

Az ügy némileg váratlan fordulat a két város és a két politikus viszonyában, hiszen a szocialisták és a Fidesz két meghatározó politikusa kifejezetten korrekt viszonyban állt eddig egymással. Jó példa erre a Szeged és Hódmezővásárhely között tervezett félig vasút, félig villamos, úgynevezett tramtrain építésének közös terve. Többször tárgyaltak egymással, és mindig korrekt módon nyilatkoztak egymásról.

Lázár János lemond polgármesterségről, mivel június 1-től a Miniszterelnökséget vezető államtitkári posztot tölti be.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.