Belföld

407 forintért leönthetjük az alaptörvényt ketchuppal

Daniel-Peter-Horthy(210x140)(5).jpg (dániel péter, horthy-szobor,)
Daniel-Peter-Horthy(210x140)(5).jpg (dániel péter, horthy-szobor,)

Ezt tette tavaly a Horthy-szobor megrongálója. Dániel Pétert figyelmeztette a bíróság, emellett az eljárási költség megfizetésére kötelezték.

A Gyurcsány Ferenc rendületlen hívének számító Dániel 2011 szeptemberében öntötte le ketchuppal az alaptörvényt a II. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalában. A helyhatóság feljelentést tett az ügyben, mire Dániel Péter elismerte a tettet, de a szabálysértés tényét nem, és a történteket politikai véleménynyilvánításnak nevezte.

A kerület több mint 21 ezer forintos kárról számolt be a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságnak, a végzés azonban az eljárási költséget 407 forintban határozta meg, amely magában foglalta az új dokumentum költségeit. Az első fokú döntés ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.

Dániel Péter az MTI-nek elmondta: gondolkodik a fellebbezésen, a bíróság döntését pedig gyakorlatilag a felmentéssel egyenértékűnek tartja.

Vaskos dosszié

Az ügyvéd május közepében megrongálta a Kerekiben felállított Horthy-szobrot, amiért a Jobbik feljelentette őt. A Budapesti Ügyvédi Kamara pedig fegyelmi eljárást rendelt el ellene a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt.

Dániel Péter 2010-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kaszinótojással kente össze a nemzeti együttműködés nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik