Belföld

Balatoni szezonnyitó Siófokon

balaton(i) (balaton, szezonnyitó)
balaton(i) (balaton, szezonnyitó)

A pünkösdi hétvégén tartják a hagyományos balatoni szezonnyitó ünnepet felvonulással, kulturális és gyermek programokkal, szórakoztató műsorokkal, koncertekkel.

A szezonnyitó rendezvény ízelítőt nyújt a turisták számára a város nyári programkínálatából. A négynapos ünnep péntek délután kezdődik a Kálmán Imre Kulturális Központban Gáti Kornél fotókiállításának megnyitójával és sajtófotó-vetítéssel.

Szombaton a Milleniumi parkban Lakatos Sándor cigányzenekarának játékával kezdődnek a programok, majd 10:30-kor indul a parkból a hagyományos felvonulás. Az ünnepi menet zenekari kísérettel vonul a hajóállomásra, ahol Siófok polgármestere átveszi “A nyár fővárosának” kulcsát, ezzel szimbolikusan megnyitva az idegenforgalmi szezont.

A kikötőben felállított színpadon gyermekműsorok, interaktív foglalkozások, koncertek, országos hírű előadók, helyi művészeti csoportok, együttesek és civil szervezetek várják az érdeklődőket.

Vasárnap a gyermeknap alkalmából ingyenes programokkal várják a kicsiket, gyermekműsorok, show-műsorok, tánc- és hastáncbemutatók váltják egymást a Rózsakert színpadán. Hétfőn szintén egymást váltják a gyermek- és szórakoztatóműsorok, táncbemutatók a kikötő színpadán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik