Belföld

Közszemlére teszik Kaposvár adósait

Aki fizet, azonnal lekerül a feketelistáról. A többiek nevével a neten és a városházán is találkozhatnak a helybéliek.

Azok a lakosok kerülnek be az összesítésbe, akik legalább százezer forint helyi adóval tartoznak az önkormányzatnak. Cégek esetében egymillió forint a küszöb – közölte a város címzetes főjegyzője.

Kéki Zoltán hozzátette: akik a határérték alatt vannak, azokat felszólítják, hogy a hónap végéig fizessék be az összeget. Ha ezt nem teszik meg, ők is helyet kapnak a listán, amiről rögvest lekerül az, aki rendezi tartozását.

A helyhatóság szerint 291 magánszemély és 104 cég adósa az önkormányzatnak.

Az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila még februárban azt mondta: törvénybe ütközik az, ha az önkormányzatok a világhálón nyilvánosságra hozzák, kik és mennyivel tartoznak a közösségnek, ezért csak a helyben szokásos módon, például a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján lehet közzétenni ilyen összeállítást.

A Fidesz erős embere, Lázár János ugyanakkor a netes feketelista pártját fogta, mert szerinte nemcsak szabályos, hanem eredményes is lehet az akció, amely Miskolcon például már az első napokban jelentős bevételt hozott.

Már arra a hírre, hogy az összesítés felkerül a netre, csaknem 30 millió forintot utaltak át az adósok januárban, illetve február elején, emellett 21 részletfizetési kérelem érkezett 51 millió forint értékben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik