Belföld

Egy kis bűnözés a campuson

Győrben, a SZE Napokon már hagyomány, hogy a szórakoztató programok mellett, egy kicsit komolyabb hangvételű rendezvényekre is várják a hallgatókat. Idén ilyen volt a rendőrség bemutatkozása is az Aranyparton.

Rendőrök lepték el szerdán az Aranypartot. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és bűnűgyi-technikai osztálya is kivonult a helyszínre – így is kezdődhetne egy bulvárszagú történet, most azonban közel sem a szenzációhajhászásról van szó. Sokkal inkább egy izgalmas programról, mely elsősorban abban segédkezdett, hogy bemutassa a hatóság szakembereinek munkáját a civileknek. A SZE Napok idei szerdai programján a rendőrség kapta a főszerepet, akik örömmel prezentálták mindennapi tevékenységüket. A Bahnhof – Lapos Tanszék szomszédságában a fiatalok kipróbálhatták milyen az, amikor ujjlenyomatot vesznek tőlük, de a lőkiképzők segítségével a fegyverek egy részével is megismerkedhettek az érdeklődők. „Nagyon fontos számunkra ez a rendezvény, hiszen így a hallgatók nemcsak, hogy bepillanthatnak a magyar helyszínelők életében, de a személyes kapcsolat és az interaktív bemutató során arra is rájöhetnek, hogy a rendőrök is csak emberek” – mesélte nevetve portálunknak Csereklei Ádám Bence, a SZE Napok egyik lelkes szervezője.

A hatóság mellett a Wilfing Áron Egyesület is képviseltette magát a bűnügyi találkozón, a társaság egy különleges biztonsági-öv szimulátorral érkezett. A szerkezet azt prezentálta, hogy 12-15 kilométer/órás sebességnél mit jelent, ha hirtelen fékez az autó és nincs bekötve a „szíj”. Aki kipróbálta az már tudja, lassú haladásnál sem érdemes játszani!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik