Belföld

Nem írhatnak politikai jellegű kommenteket az MTI dolgozói

Az MTI vezérigazgatója körlevélben figyelmeztette az állami hírügynökség munkatársait, hogy nyilvános felületeken, fórumokon, például a Facebookon nem politizálhatnak.

A hvg.hu információi szerint a vezérigazgató az üzemi tanáccsal dolgoztat ki egy iránymutatást. Az MTI vezetője szerint egy közszolgálati újságíró nem politizálhat nyilvános felületeken.

Egy körüzenetben figyelmeztettem a munkatársaimat, hogy nyilvános felületeken és fórumokon ne politizáljanak, mert az szerintem nem illik egy közszolgálati újságíróhoz” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója, miért figyelmeztette kollégáit. ‎”Nyomatékosan felhívom a Tisztelt MTI-munkatársak figyelmét, hogy nyilvános felületeken és fórumokon ne politizáljanak! A Facebookon sem” – ezt a Belénessy jegyezte körlevelet kapta meg a múlt héten a távirati iroda összes dolgozója.

A hvg.hu információi szerint nem ez volt az első felhívás, a vezérigazgató már tavaly ősszel figyelmeztette egy értekezleten a munkatársakat, hogy közösségi oldalakon ne politizáljanak. Úgy tudjuk, a kérés előzménye, hogy pár munkatársuk a Facebookon tett közzé politikai tartalmú megjegyzést, amit a vezérigazgató észrevett. Ezt követte nemrég egy hasonló tartalmú körlevél, a dolgozók szerint valószínűleg Schmitt Pál plágiumügye miatt, mivel a témában sokan tették közzé véleményüket az interneten.

A témáról itt olvashatnak további részleteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik