Belföld

Ovisok is főztek az Albapark Étteremben

Egészséges táplálkozásra nevelő foglalkozás-sorozatot indított az Albapark Étterem.

A Tutimenza program keretében kedden a Felsővárosi Óvoda kis-középső csoportja látogatott el Brájer Éva alpolgármesterrel közösen az Albapark étterembe. A foglalkozások eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyermekek többsége a legfinomabb ételek közé sorolja például a sütőtököt és a karfiolt is.

A gyermekeknek Hézl László vezető szakács mutatta meg azokat a magvakat, amelyekkel a péksütemények dúsíthatóak, majd saját orrukra hagyatkozva ismerhették meg néhány fontos fűszernövény és gyümölcs illatát.

– Az egészségtudatos, kulturált táplálkozásra való nevelés természetesen szívügyünk, ezért örömmel veszünk részt a Tutimenza Programban. A tavaly óvodásoknak és kisiskolásoknak kidolgozott játékos foglalkozásainkat ezúttal az önkormányzat felkérésére szervezzük meg – mondta Hézl László vezető szakács.

A programon részt vett Brájer Éva is, aki fontosnak tartja a szemléletformálást, amit a tavaly útjára indította Tutimenza honlap és a gyermekek egészséges táplálkozását népszerűsítő program is képvisel. „Minél később kezdjük el az egészséges életmódra nevelést, annál nehezebb eredményt elérni. Szeretném, ha a városunkban elindított mintaprogramot minél több intézményre kiterjeszthetnénk és a következő generáció ezáltal egy egészségesebb nemzedék lenne” – hangsúlyozta Brájer Éva. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy példaértékű az is, ahogy a játékos konyhai foglalkozást egy magánkézben lévő étterem elindította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik