Belföld

Selyemvirágok rejtették a zárjegy nélküli cigarettát

Selyemvirágok közé rejtve mintegy 37 ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a Pest megyei Táborfalva egyik családi háznál.

Az ott lakó apa és két fia ellen büntetőeljárás indult költségvetési csalás gyanúja miatt – közölte a szervezet dél-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Barnáné Horváth Melinda közölte: a pénzügyi nyomozók bűnügyi információk alapján érkeztek a családi házhoz, ahol a különböző típusú szerb és ukrán zárjegyes, illetve zárjegy nélküli cigarettákat találták.

A pincéből és egyéb helyiségekből, továbbá az udvaron álló kisteherautóból előkerülő cigarettát a korábban ott gyártott selyemvirághalmok közé rejtette. A házkutatás során egy töltött, engedély nélkül tartott flóbert pisztoly is előkerült, melyről értesítették a rendőrséget – tette hozzá. A NAV nyomozói több mint 16 millió forint kárt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatták ki a három férfit.

A hatóságok a cigarettát és a szállításra használt kisteherautót is lefoglalták. A jövedéki bírság mellett akár öt év szabadságvesztésre is számíthatnak a jövedéki adózás szabályait kijátszó férfiak – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik