Belföld

Embercsempészt fogtak a győri rendőrök

Négy migráns és egy embercsempész akadt fenn a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Csoportjának ellenőrzésén.

Elmondta: Kedden este ellenőriztek az M1 autópályán, a hegyeshalmi határátkelőhely közelében egy személygépkocsit. Az Ausztria irányába tartó gépjármű vezetője horvát útlevéllel igazolta magát, utasai koszovói állampolgárok voltak.

A járműben utazó négy férfi rendelkezett ugyan okmányokkal, de az jogszerű magyarországi tartózkodásra és Ausztriába történő továbbutazásra nem jogosította őket.

A járművezető, előállítását követően részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az ausztriai fuvarért 200 euró ütötte volna a markát. Embercsempészés miatt indult ellene büntető eljárás.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ugyancsak büntető eljárást indított beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt a járműben utazó egyik 30 éves koszovói migránssal szemben is. Három társát a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át, ők idegenrendészeti őrizetbe kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik