Belföld

Sikeres győri pályázat a kistérségi szolgáltatásokra

Németh D. László
Németh D. László

2012. 03. 24. 21:40

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben sikeres pályázatot nyújtott be.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „A kistérségi szolgáltatások fejlesztése az önkormányzatok és képző intézmény közötti kapcsolat erősítésével” című, TÁMOP 5.4.4-09/2/A-2009-0015 azonosítószámú pályázatra. Az elnyert összeg közel 30 millió forint.

A főpályázó önkormányzat mellett konzorciumi partnerként a projektben részt vesz a szociális ellátórendszerünk öt intézménye (Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon, Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, Családsegítő Szolgálat valamint az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat), a Széchenyi István Egyetem és a Győri Többcélú Kistérségi Társulás.

A hamarosan lezáruló projekt céljának elérését olyan alaptevékenységek megvalósításával kezdtük, mint a kistérség területén működő intézmények szakembereinek képzési szükségletfelmérése. Ennek eredményeihez kapcsolódóan elkészült a szolgáltatás koordinációs koncepció és az egyéni képzési tervek. A szakmai anyagok elkészítésében minden konzorciumi partner aktív szerepet vállalt. Ennek eredményeként tudtak megszületni olyan innovatív projekt termékek, amelyek nemcsak az aktuális projekt tevékenységet, hanem a hosszútávú fenntarthatóságot is magukban hordozzák.

Az Egyéni Képzési Tervekben 5 képzés jelenik meg a kistérségi szükségleteket alapul véve, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a Széchenyi István Egyetem szervezésében. A pályázat keretében a győri kistérség szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásában dolgozó szakemberei közül 113 fő vehetett részt képzéseinken.

A Széchenyi István Egyetem lektorált tantervvel és szenátusi döntéssel szakirányú továbbképzéssé emelte a Tereptanárképző kurzust, amely Szociális és közösségi terepgyakorlat vezető néven meghirdetésre is került. A nagyszámú jelentkezők közül 35 fő kezdte meg tanulmányait, akik motivációs beszélgetés keretében kerültek kiválasztásra. Elkészült a pilot kurzushoz az új Kézikönyv (Terepgyakorlatok könyve) amelyben már tereptanárként dolgozó kollégák is írtak tanulmányokat. Ugyancsak elkészült az az oktatási segédanyag, amely a tereptanárképzés és a továbbképzések résztvevői számára tartalmaz korszerű ismereteket. Az oktatási csomag tartalmazza a Terepgyakorlatok kézikönyvét, egy munkafüzetet és olyan oktatási segédanyagokat, amelyeket használva hallgatók komplex rálátást kapnak a terepoktatásra.

2011 év végén a projektben Disszeminációs Konferenciát tartottunk eredményeinek áttekintésére, az eddigi tapasztalatok összegzésére és feldolgozására.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.