Belföld

Meghamisították Kőszeg Rendezési Tervét?

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik eljárás Kőszegen, valaki állítólag a város Rendezési Tervébe „piszkált bele”. A településen nem ez az első ilyen eset.

A Rendezési Terv hosszú távra szabályozza az adott település szerkezetét, vagyis azt, hogy melyik területen milyen tevékenység végezhető, és milyen célra lehet ott építkezni. A nyugat.hu információit Kőszeg városának Rendezési Tervének illetéktelen módosításáról a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették, miszerint valóban folyik a nyomozás, ismeretlen tettes ellen, közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt, szakértőt is bevontak az eljárásba. A Vas Megyei Főügyészség azt is elárulta, hogy a nyomozást április 21-ig kell lezárni.

A nyugat.hu több korábbi esetre is utal, amely felkavarta a kedélyeket Kőszegen az elmúlt néhány évben. Ilyen volt az egykori posztógyár tornyának gyors lebontása, az ebben közreműködők később felfüggesztett szabadságvesztést kaptak. Az ingatlanon aztán Tesco épült, az épületen mintegy kompenzációként megjelent a lebontott torony stilizált mása.

Kisebb vihar volt akkor is, amikor kiderült, hogy az egyik városi képviselő rokonai olcsón jutottak önkormányzati ingatlanokhoz. És akkor is, amikor kiderült, hogy soron kívül újították fel a polgármester épülő házához vezető utat.

A teljes cikkért ide kattintsanak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik