Belföld

Magyar-osztrák rendőrképzés Hegyeshalomnál

A két ország között az elmúlt 4 évben számos átüldözéses akció valósult meg, egyebek között ez hívta életre a kétnapos csapatépítő tréninget.

Hétfőn és kedden csapatépítő tréningen vettek részt Hegyeshalomnál magyar és osztrák rendőrök. A schengeni zónához való csatlakozás után Magyarország és Ausztria kompenzációs intézkedéseket vezetett be, melynek része a két állam rendőrségének együttes járőrözése, közös akciók lebonyolítás, illetve a bűnügyi információcserének a lehetősége.

A kétnapos tréning legfőbb célja az volt, hogy azok a kollégák, akik szinte nap, mint nap együtt dolgoznak, egymás taktikáit és módszereit minél jobban megismerhessék. Gyakorlati képzést tartottunk, ahol a jogi és taktikai elemeket egyaránt gyakorolták a résztvevők. Közelebbről is megtekinthették a gépkocsik modern technikai felszerelését” – tájékoztatta portálunkat Dr. Borsa Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti osztályvezetője.

Magyarország és Ausztria egyaránt 30-30 főt delegált a képzésre, ezen felül kiképzőket és instruktorokat biztosított a két ország.

A rendőr őrnagy elmondta azt is, hogy apró különbségek vannak a két ország rendőrségének módszerei között, a kényszerítő intézkedések például eltérnek egymástól, valamint hozzátette, hogy ezzel a kétnapos tréninggel az aktív állomány, akik ezekben a közreműködésekben részt vesznek, megkapták a megfelelő szintű tájékoztatást a szolgálat ellátásához.

2012-ben a vonatokon, a buszokon és a rendezvényeken való két ország rendőrei között lévő együttműködés minél magasabb színvonalon történő megvalósítására szintén komoly hangsúlyt fektetnek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik