Belföld

Közös bizniszben Gyurcsány, Kóka és Oszkó

A Heti Válasz cégiratmásolatokkal bizonyítja a "gazdasági olajfa-koalíciót".

Együtt üzletel Bulgáriában Kóka János, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc és Oszkó Péter – tudta meg a pénteken megjelenő Heti Válasz. A lap szerint a vállalkozás magyarországi cége 2005 és 2008 között 720 millió forint közpénzhez jutott.

Az “Olajfa Zrt.” című cikkében a Heti Válasz azt írja: Kóka János 2011 novemberében közös szófiai vállalkozást alapított Gyurcsány Ferenccel Cellum Bulgaria AD néven. A lap birtokában lévő hiteles cégiratok szerint e cég felét bolgár érdekeltségek ellenőrzik; 38 százaléka van benne a Kóka-féle Cellum Globalnak, a maradék 12 százalék pedig az Altus-ConsAlté. Ez utóbbi vállalat Gyurcsány Ferenc Altus Befektetési Zrt.- nek leányvállalata.

A Heti Válasz úgy tudja, a bulgáriai részvénytársaság öttagú igazgatóságában két magyarnak jutott hely: Kókának és az egykori kormányfő feleségének, Dobrev Klárának.

A lap szerint az üzletelésnek volt “állami előjátéka”. A mobilparkolást, a mobil-autópályamatricát és a mobillottót kifejlesztő Cellum-csoport ugyanis 2005 és 2008 között 720 millió forintnyi uniós és magyar közpénzt nyert el kormányzati pályázatokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik