Belföld

Kilakoltatás: tízgyermekes család és 82 éves asszony a listán

Egy kőbányai édesanya és gyermekei, valamint egy veszprémi mozgássérült asszony is az utcára kerülhet.

Egy tízgyermekes család és egy 82 éves asszony is szerepel azok között, akiket ki akarnak lakoltatni otthonukból Budapesten és Veszprémben – jelezte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) az érintettek segítségkérése alapján.

A kőbányai Kápolna utcában lakó Faragó Ferenc Mihálynét és tíz gyermekét azért akarják kilakoltatni háromszobás önkormányzati lakásukból, ahol 1990 óta élnek, mert 1,7 millió forinttal tartoznak a távfűtésért. A család havi jövedelme 200-250 ezer forint között mozog. A pénzt elsősorban élelemre költik. Az asszony munkanélküli, tartós beteg: gerincsérvvel és agycisztával küzd, látása oly mértékben romlik, hogy évente műtétre szorul. „Minket is ki akarnak lakoltatni, bár a kilakoltatás időpontját még nem tűzték ki” – írta az MSZF-nek segélykérő üzenetében.

Veszprémben egy 82 éves két bottal járó mozgássérült, cukorbeteg asszonyt, és családja másik három tagját készülnek kilakoltatni csütörtök délelőtt 11 órakor Baláca utcai otthonából. A végrehajtó rendőri segítséggel készül az utcára tenni Horváthékat, jóllehet az opciós vételi jog ügyében még tart a per, nem született jogerős ítélet – hívta fel a figyelmet a Fehér Kéményseprők társadalmi szervezet, mely akcióra hívta az Otthonvédő civileket, hogy meghiúsítsák a kilakoltatást.

Önzetlen jótevő

A rákospalotai Buti Ferenc, – akit feleségével és három kiskorú gyermekével március 12-én akarnak az utcára tenni – egy önzetlen felajánló jóvoltából kifizette lakbérhátralékát a XV. kerületi önkormányzatnak, már “csak” a közüzemi számlákkal tartozik. A méltányos részletfizetést hátralékára az ELMÜ-től nem kapta meg. A környéken együttérzésükről biztosították és kitartásra bíztatták őket, két kisebb gyermekük iskolájában pedig aláírásokat gyűjtenek az érdekükben. „Nem gondoltuk volna, hogy tényleg vannak még segítőkész, önzetlen emberek” – írta a családapa az MSZF-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik