Belföld

Felfüggesztették a 90 éves asszony kilakoltatását

Új eljárást rendelt el a Törvényszék az idős székesfehérvári asszony és fiai kilakoltatásának ügyében.

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú bírósági ítéletet, új eljárás lefolytatását és a végrehajtás felfüggesztését rendelte el a Székesfehérvári Törvényszék annak a 90 éves székesfehérvári asszonynak és fiainak az ügyében, akiket hiteltartozás miatt már tavaly ki akartak lakoltatni – mondta el a Fejér Megyei Bíróság szóvivője hétfőn az MTI-nek

Gieszné Boda Orsolya az ügy előzményét felelevenítve elmondta:  Vincze Józsefné 2007-ben zálogkötelezettséget vállalt egyik fiának szabad felhasználású hitelfelvételéhez. A kötelezettség fedezeteként a háza szolgált.

Miután a férfi vállalkozása nem sikerült, és a hitel törlesztőrészlete a duplájára nőtt, amelyet már nem tudott fizetni, a házat 2009-ben elárverezték. A férfi pert indított a végrehajtás elutasítása és a kölcsönszerződés érvénytelenítése végett. A keresetet a bíróság első fokon elutasította.

Az ítéletet másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék hatályon kívül helyezte. Az elrendelt új eljárásban a felperesnek – az idős asszony fiának – pontosítania kell a keresetet, azaz részletesen meg kell jelölnie, hogy a kölcsönszerződésnek mely részeit tartja érvénytelennek.

A kilakoltatás végrehajtását a bíróság az új eljárás befejezéséig felfüggesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik