Belföld

Felfüggesztették a 90 éves asszony kilakoltatását

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 03. 06. 08:55

Új eljárást rendelt el a Törvényszék az idős székesfehérvári asszony és fiai kilakoltatásának ügyében.

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú bírósági ítéletet, új eljárás lefolytatását és a végrehajtás felfüggesztését rendelte el a Székesfehérvári Törvényszék annak a 90 éves székesfehérvári asszonynak és fiainak az ügyében, akiket hiteltartozás miatt már tavaly ki akartak lakoltatni – mondta el a Fejér Megyei Bíróság szóvivője hétfőn az MTI-nek

Gieszné Boda Orsolya az ügy előzményét felelevenítve elmondta:  Vincze Józsefné 2007-ben zálogkötelezettséget vállalt egyik fiának szabad felhasználású hitelfelvételéhez. A kötelezettség fedezeteként a háza szolgált.

Miután a férfi vállalkozása nem sikerült, és a hitel törlesztőrészlete a duplájára nőtt, amelyet már nem tudott fizetni, a házat 2009-ben elárverezték. A férfi pert indított a végrehajtás elutasítása és a kölcsönszerződés érvénytelenítése végett. A keresetet a bíróság első fokon elutasította.

Az ítéletet másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék hatályon kívül helyezte. Az elrendelt új eljárásban a felperesnek – az idős asszony fiának – pontosítania kell a keresetet, azaz részletesen meg kell jelölnie, hogy a kölcsönszerződésnek mely részeit tartja érvénytelennek.

A kilakoltatás végrehajtását a bíróság az új eljárás befejezéséig felfüggesztette.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.