Belföld

Megkezdődött a Móri úti ház bontása

Az épület tartószerkezete és a kémények is életveszélyesek.

Elkészült a statikai szakvélemény a Móri út 8-ról, amely kimondja: azonnali bontást igényel az épület – értesült a Fehérvár24.

A részletes vizsgálat szerint a kéményekből visszaáramlik a szénmonoxid, az épület tartószerkezete élet- és balesetveszélyes. A csapadékvíz-elevezetés hiánya miatt a falakat alámosta az eső, így azok már nem tudják megtartani a házat. A statikusok helyszíni szemléje arra is fényt derített, hogy elkorhadt a tetőszerkezet és hiányos a kémények falazata.

Mivel a szakvélemény alapján az épületet helyreállítani nem lehet, ezért a ház azonnali bontását megkezdte a Városgondnokság. A munkálatok előreláthatóan öt napig tartanak, melynek keretében az ott található több száz köbméternyi hulladékot is elszállítják majd.

A székesfehérvári Móri úton lévő házban áldatlan állapotok uralkodtak éveken keresztül, ezért a közgyűlés zöld utat adott az épület azonnali kiürítésének a napokban, és egyben elrendelte az abban jogcímmel lakó két bérlő család, és a jogcím nélkül ott tartózkodók elhelyezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik