Belföld

A dolgozók pénzéből indul a filmvetítés

Az esti vetítések február 1-jétől megszűntek a Barátság Klubmoziban, mert a megyei önkormányzat nem tudja fenntartani, a város pedig a korábbi támogatásokat szünetelteti.

A Megyei Művelődési Központ dolgozóinak pénztámogatásával, csökkentett számú vetítéssel ugyan, de márciustól újra várják a közönséget a Barátság Klubmoziban – tudatta közleményben hétfőn a művelődési központ.

Műsorra tűzik Terrence Malick rendezésében Az élet fája, George Miller rendezésében a Táncoló talpak 2., Gerge Clooney rendezésében A hatalom árnyékában, Woody Allen rendezésében az Éjfélkor Párizsban című filmet.

Részletek a www.fejermmk.hu/baratsagmozi oldalon találhatóak.

A moziban február 1-jétől az esti vetítések megszűntek, mert bár megyei fenntartású volt az intézmény, Fehérvár önkormányzata támogatta a működést korábban. Eddig a termek kiadásából származó bevételekből finanszírozták a filmek beszerzését, ám a támogatás közben annyira lecsökkent, hogy már a dolgozók bérét is abból finanszírozták – mondta el korábban lapunknak Juhász Zsófia, a művelődési központ igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik