Belföld

Magyar világsztárok a filharmonikusoknál

Igazi zenei csemegének ígérkezik a Győri Filharmonikus Zenekar, Amadeus című előadása. A február 25-i premieren Gilbert Varga dirigál és Baráti Kristóf szólózik majd.

Nem először járnak Győrben, de mindig szívesen fogadják a filharmonikusok felkérést. Varga Tibor hegedűművész fia, Gilbert Varga, karmester másodszor lép fel az együttessel, és elmondása szerint nagy megtiszteltetés egy ilyen profi csapattal együtt koncertezni. „A zenekar kitűnő, fantasztikusak, szeretek velük dolgozni. Az est folyamán Mozart és Sztravinszkij darabokat játszunk, utóbbi nagyon ritmusos, de nem félek, mert a társulat érzi a ritmust, jó a diszciplína, szóval sikerre számítok” – mondta a világ már számos színpadán megfordult karnagy.

A bemutatón a hegedűszólót a Liszt-díjas virtuóz, Baráti Kristóf játssza, akiért sorban állnak a legnevesebb zenekarok és koncertszervezők. A tehetség 5 éves korában fogott először hangszert, és 8 évesen már Venezuela vezető csapataival koncertezett. „Berkes Kálmán meghívásának mindig szívesen eleget teszek, de emellett az is motivált, hogy Gilbert Varga dirigálása mellett léphetek színpadra, ami nemcsak megtiszteltetés, de óriási kihívás is. Főleg azért, mert Mozart hegedűversenyt szólistaként muzsikálni mindig nagy megmérettetést jelent” – hangsúlyozta az utóbbi időben többszörösen díjazott zenész.

Az előadásra már az összes jegy elkelt, de aki időben megváltotta tikettjét, az óriási zenei kalandozásra számíthat a szombati premieren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik