Belföld

Leszállási engedély – jogszabályváltozás miatt megtagadva

Egy jogszabály módosítása miatt nem szállhatnak még le a mentőhelikopterek a győri kórház tetején- tudta meg a Győr24..

Annak ellenére, hogy a helikopter leszálló már december végére elkészült a győri kórház tetején, használni még mindig nem lehet azt. Ennek okáról az egészségügyi intézmény illetékese tájékoztatta portálunkat.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén megépült mentőhelikopter leszállóhely engedélyezésében megváltoztak a jogszabályok, az építésügyi hatósági feladatokat a Nemzetközi Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal látja el. Minden magyarországi repülőtér, vagy helikopter leszállóhely létesítését és használatba vételét ez a hatóság engedélyezi. Egyúttal változtak azok a jogszabályok is, melynek alapján ezeket az eljárásokat a hatóság lebonyolítja. A győri helikopter leszálló elkészült, jelenleg ez a hatósági eljárás zajlik a saját szabályos eljárásrendje szerint. Emiatt nem tudom megmondani, mikorra kapjuk meg a végleges használatbavételi engedélyt” – kezdte okfejtését Dr. Skaliczky Zoltán, a kórház szervezési igazgatója.

Hozzátette, a betegellátásban a jogszabály módosítás nem okozott fennakadást:

A mentőhelikopterek repülése a leszállópályától függetlenül eddig is zavartalanul történt, földön kiépített leszállóhelyre szálltak le. Nem tudok arról, hogy emiatt kellett volna bárhova máshova szállítani sérültet. Ha mégis máshova vitték, annak nem ez volt az oka, hiszen a többi leszállópályán is ugyanezen az engedélyezési eljárás zajlik. A végleges engedély megérkezéséig is zavartalanul fogjuk fogadni a mentőhelikoptereket” – felelte a Győr24 kérdésére Dr. Skaliczky Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik