Belföld

Pintér kecskéjéről értekezik Mesterházy

Járványként terjed a realitásérzék hiánya a kormányoldalon. A nemzetgazdasági miniszter, majd a miskolci alpolgármester után immár a belügyminiszter is kijelentette, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból. Zsiga Marcell 1,6 milliós havi, Pintér Sándor 1,6 milliárd éves jövedelemmel a zsebében könnyen és felelőtlenül beszél.

Éhbér a 8 órás munkáért+kecske=megélhetés. Ezzel a “képlettel” számol a kormány. Több mint kétszázezer család számára ezt kínálja elérhető maximumként. Sokakkal együtt szívesen megnézném, amint belügyminiszter úr kecskét nevelget és beosztja a 47 ezer forintot egy hónapra – írja az MSZP-elnök.

Mesterházy felidézi az előző kormány Út a munkához programját, amelyben, akik kaptak közmunkát, a közmunkásként végzett tevékenységért munkabérben részesültek. A Fidesz ezt a programot nem bővítette, nem javítgatta, hanem megszüntette, és létrehozta a közmunkások köztes munkabérét.

A kormányzati kincstári optimizmussal szemben a szegénység növekedésnek indult ismét – véli Mesterhézy – és a kabinet nemhogy nem tesz semmit ellene, de intézkedéseivel még rontja is a helyzetet. Erre hívták fel a figyelmet az Éhségmenet résztvevői, akik Miskolctól Budapestig gyalogoltak a rettenetes hidegben.

A héten az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el Magyarországgal kapcsolatban, mert a képviselők többsége veszélyeztetettnek látja a demokrácia hazai helyzetét. A Fidesz szokás szerint baloldali ármányról beszél, megfeledkezve arról, hogy a Néppárté a legnagyobb frakció az Unió parlamentjében. Ha a szavazatszámokat vizsgáljuk, láthatóvá válik, hogy a Fidesz mellett a saját frakciója sem állt ki teljes létszámban. Még a néppártiak egy része számára is vállalhatatlan az Orbán-kormány működése, ezért inkább dezertáltak a szavazásról – mutat rá az MSZP elnöke.

Emellett, arról is megfeledkezik Mesterházy szerint a kormánypárt, hogy a Fidesz maga is többször európai fórumokhoz fordult a szocialista kormányokkal szemben 2010 előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik