Belföld

Lemondott államfő, kamionnal karambolozó villamos, kegyelem Gyurcsánynak – TOP24 hírek

Távozó német szövetségi elnök, szerencsés villamosbaleset, közkegyelem a demonstrálóknak. A Hír24 kora esti hírösszefoglalója.

Újabb sarc a bölcsődésekre. Tavaly január óta már nem csak az étkezését kell kifizetnie a kicsik után a szülőnek, létezik rezsi-hozzájárulás is. Sőt. Mostantól a bölcsődékben a gondozásért is külön, úgynevezett személyi térítési díjat állapíthat meg a fenntartó.

Kegyelmet adna a Fidesz Gyurcsánynak. Az Országgyűlés elé kerül az a törvényjavaslat, amelynek elfogadásával közkegyelmet adnának azoknak, akik tavaly december 23-án a Parlament előtt demonstráltak, és büntetőeljárás indult ellenük.

Nem lesz pénz a nyugdíjakra. Az EU nem szólhat bele a tagállamok nyugdíjpolitikájába, azt tanácsolja mégis, hogy emeljék a nyugdíjkorhatárt. A szakszervezet szerint nem ez a jó megoldás.

A kormány a mai napon, határidőre elküldte válaszait az Európai Bizottságnak a testület által januárban indított három kötelezettségszegési ügyben, és két további kérdést illetően.

Kamionnal karambolozott egy villamos. A szerelvény a Rákóczi híd felé tartott, amikor a Flórián téren a gépjármű belehajtott. Az ütközésben a villamosvezető könnyű sérüléseket szenvedett. Az utasoknak nem esett bajuk.

Lóbéla elrepült. Nem sokkal fél 11 előtt felszállt a Liszt Ferenc repülőtérről, majd Szlovákia felé elhagyta a magyar légteret a Malév utolsó Budapesten maradt Boeing 737-ese is.

Lemondott a német államfő. Christian Wulff pénteken bejelentette: nem áll mögötte akkora támogatás, hogy továbbra is vállalja a szövetségi elnöki posztot, ezért távozik.

Engedik demonstrálni a Millát. Megegyeztek a március 15-i rendezvények fővárosi közterület-használatáról az érintett felek: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, és az Egymillióan a Sajtószabadságért Mozgalom képviselői.

TOVÁBBI HÍREK A NAP MINDEN PERCÉBEN A HIR24-EN. KATTINTSON!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik