Belföld

Mégis engedik demonstrálni a Millát

A március 15-ei kormányellenes tüntetés a Szabadsajtó úton lesz.

Megegyeztek a március 15-i rendezvények fővárosi közterület-használatáról az érintett felek: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala, és az Egymillióan a Sajtószabadságért Mozgalom képviselői – olvasható a kormány.hu-n.

Míg a kormány az általa szervezett hivatalos ünnepségeket a Kossuth téren, a Nemzeti Múzeumnál és a Budai Várban tartja, addig engedélyezték, hogy a Szabadsajtó úton a Milla megtarthassa a már korábban bejelentett kormányellenes demonstrációt.

Januárban kiderült: a kormány március 15-re egészen 2014-ig lefoglalta a legfontosabb budapesti közterületeket, többek közt a Szabadsajtó útját is. Az ellenzék szerint így akarták megakadályozni a kormányellenes tüntetéseket. Szijjártó Péter szerint viszont azért, “mert állami ünnepeken állami ünnepségeket rendeznek, és helyes, ha a kormány előre megtervezi ezek helyszínét”.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport válaszul bejelentette: száz évre lefoglalják a Szabad sajtó útját mind március 15-re, mind október 23-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik