Belföld

Dopeman lehet dr. Schmitt Pál alternatívája

A szabad szájú rapper bekerült a Milla által meghirdetett alternatív köztársaságielnök-választási kampány döntőjébe.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) tavaly október 23-án, a Szabad Sajtó útján rendezett tüntetésen jelentette be, hogy 2012. március 15-én alternatív köztársasági elnököt választanak. A posztra jelentkezők videoüzeneteikkel pályázhattak. Az érdeklődők pedig a csoport Facebook-oldalán szavazhattak arról, hogy kit látnának szívesen az alternatív államfői poszton.

A szervezet ma bejelentette, hogy a szavazás első fordulója éjfélkor lezárult. Az ötven jelentkezőre összesen csaknem 4400 szavazat érkezett. A legjobbak közé jutott Pityinger László, azaz Dopeman is. A szabad szájú rapper, aki az utóbbi időben több politikust is szájára vett a dalaiban, és korábban trágár szövegekkel tarkított “himnuszával” is nagy botrányt kavart, bemutatkozó videójában egyebek között azt mondta, nem kíván alternatív köztársasági elnök lenni, mert “annak semmi hatalma nincs”. Szívesebben lenne alternatív miniszterelnök vagy alternatív diktátor.

Ha pedig alternatív diktátor volna, akkor bevezetné a kötelező szabadság intézményét, mert egy olyan országban szeretne élni, “ahol az emberarcú kapitalizmust építik, a tehetségeket és a munkát díjazzák”. Mint fogalmazott: a korlátlan lehetetlenség hazájából a korlátlan lehetőségek hazáját szeretné megteremteni.

Úgy tűnik, a nem kívánt poszt érdekében készített kampányígérete hatásosra sikeredett – összesen 881 vokssal díjazták a szavazók.

A Milla azt ígéri, hamarosan kezdődik a megmérettetés második fordulója is, amelyben a hét döntős egyenlő esélyekkel indul, sőt, a 43 kiesőnek is lesz még szerepe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik